(registrační číslo projektu: CZ.04.03.01/08/22_010/0000037)

Hlavním cílem projektu byla modernizace infrastruktury MHD na území města Ostravy prostřednictvím modernizace tramvajového svršku a spodku na ulici Nádražní v úseku mezi ulicemi 30. dubna – Valchařská, vybavení nástupišť a výhybkové konstrukce na křižovatce s ulicí Nádražní.

Dílčí cíle projektu:

  • Komfortnější a bezpečnější cestování pro cestující;
  • Snížení negativních účinků z provozu tratě na okolí (vibrace, hlučnost);
  • Zvýšení spolehlivosti a prodloužení životního cyklu tratě;

Předmětem projektu byla modernizace stávající tramvajové dráhy, včetně výměny trakčních sloupů. Hlavním cílem projektu byla modernizace infrastruktury MHD na území města Ostravy s důrazem na zvýšení kvality dopravní cesty a snížení negativních externalit městské drážní dopravy. Hlavní aktivitou byla rekonstrukce stávajícího tramvajového tělesa, výměna trakčních sloupů a obnova stávajícího stavu po rekonstrukci.

Nová konstrukce tratě (technologie pevné jízdní dráhy - PJD) má vyšší únosnost, což vede ke zvýšení spolehlivosti a prodloužení životního cyklu tratě. Projekt bude spolufinancován v rámci Programu Doprava 2021 – 2027 z Fondu soudržnosti, rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury, v rámci Výzvy 10 Programu Doprava, opatření 08 – Infrastruktura městské drážní dopravy. Výše podpory je stanovena na 80,75% ze způsobilých výdajů projektu.

logo spolufinancováno Evropskou unií