Společnost Koordinátor ODIS s.r.o. (KODIS) ve spolupráci s Dopravním podnikem Ostrava (DPO), spouští od 2. března 2020 novou podobu e-shopu pro nákup jízdenek. Nový e-shop bude přístupný na adrese www.dpo.cz/eshop.

Současný systém byl pro cestující nepřehledný a rozdělený na dvě rozdílná prostředí, která bylo nutné spravovat samostatně. Nyní bude vše k nalezení přehledně na jednom místě a své jízdy tak budou moci všichni cestující spravovat z pohodlí domova pod jedním uživatelským účtem. „Dnes již téměř nikdo nechodí ani do banky, takže proč se tak jednoduchou věcí jako je nákup měsíčníku zdržovat cestou na prodejnu. Jsem velice rád, že jsme s KODISem našli společnou cestu k nové formě internetového jízdenkovnictví,“ vysvětluje generální ředitel DPO Daniel Morys.

Jeden e-shop bude společný pro nákup jízdného a přehled jízd i dlouhodobých jízdenek pro uživatele bankovních karet, ODISek i nových Kreditních jízdenek. Nahrát si dlouhodobou jízdenku, či kredit na ODISku budou v tomto novém prostředí moci nově i studenti a zaměstnanci VŠB-TU Ostrava, kteří mají na svém školním průkazu ODISku již nahranou. Nově bude možné z pohodlí domova také dobíjet a spravovat Kreditní jízdenky a v brzké budoucnosti dokonce i uhradit tarifní přirážku.

Od 2. března 2020 bude ODISky vydávat společnost KODIS a to v novém designu. Novinkou je také zkrácení lhůty pro jejich zhotovení, a to do 14 dní ode dne podání žádosti.