Od zítřka zavádí Dopravní podnik Ostrava (DPO) posilové spojena trase Dubina – Vřesinská. Od pondělí 6. dubna navíc v době ranní špičky obnoví dva spoje na autobusové lince č. 62.

Jen dva dny po zavedení omezeného režimu MHD v Ostravě reaguje DPO úpravami jízdních řádů na zjištěnou kapacitní nedostatečnost v nabídce přepravní kapacity na trase z Dubiny do Poruby. S platností od pátku 3. dubna proto zavádí tři vložené přímé posilové spoje ve směru z Dubiny na Vřesinskou. Od pondělí 6. dubna bude dále částečně obnoven provoz na autobusové lince č. 62, kde budou v pracovní dny v ranní dopravní špičce vypraveny dva spoje ve směru Dvouletky – NH jižní brána. Od pondělí 6. dubna budou posilové spoje z Dubiny na Vřesinskou označeny jako linka „X“.

“Možná to někdo vnímá jako chybu, že jsme tyto linky původně omezili. Ale chybou rozhodně není na základě naměřeného počtu cestujících pružně zareagovat a tyto spoje posílit”, říká generální ředitel DPO Daniel Morys.

DPO bude nadále sledovat vývoj počtu přepravovaných cestujících a podle situace přijme další potřebná opatření. Nadále je prioritou DPO poskytovat takovou přepravní kapacitu, aby se cestující mohli cítit i v této nelehké době pokud možno komfortně. V souladu s uvolňováním vládních omezení bude DPO postupně rušit omezení v MHD až úplnému normálu.

Všechny podrobnosti o cestování městskou hromadnou dopravou v Ostravě, včetně alternativních možností spojení za opatřeními dotčené linky, najdete na www.dpo.cz/nouzovadoprava. Jízdní řády v nejaktuálnější podobě lze vyhledat také v mobilní aplikaci MojeDPO a dalších běžných vyhledávačích spojení.