Dopravní podnik Ostrava (DPO) zaznamenává výrazný pokles vytíženosti na některých tramvajových a trolejbusových linkách. Na některých tramvajových spojích poklesla vytíženost mezitýdně po zavedení lockdownu až o 30 %, na některých trolejbusových spojích dokonce o více než 60 %. Od 8. 3. 2021 do odvolání tak bude na některých linkách po 16. hodině platit omezený jízdní řád.

Změny se dotknou konkrétně vybraných spojů na linkách č. 6, 7, 8, 10 a 103. Cestující najdou veškeré podrobnosti na webu DPO. Dopady lockdownu se naopak neprojevily v přepravní špičce, a proto tam DPO změny neplánuje.

„Nechceme jezdit zbytečně, s našimi zdroji nakládáme efektivně a rozumně. Omezeními určitě nedojde k nežádoucímu zahuštění obsazenosti spojů. Díky našim spolehlivým měřicím systémům jsme schopni okamžitě vyhodnotit a reagovat na aktuální trendy v přepravní poptávce. Rozhodně budeme i nadále pokračovat v pravidelných měřeních, a jakmile zaznamenáme změnu, okamžitě a pružně na poptávku našich cestujících opět zareagujeme,“ doplňuje generální ředitel a předseda představenstva DPO Daniel Morys.