28. 9. 2021, v den státního svátku, mají cestující poslední možnost svézt se v letošní sezóně doubledeckerem Dopravního podniku Ostrava (DPO) na speciální vyhlídkové lince č. 88, propojující nejnavštěvovanější turistické cíle Moravskoslezského kraje, ZOO Ostrava a Dolní oblast Vítkovice.

O zážitek z jízdy populárním doubledeckerem ale Ostravané nepřicházejí, stále mají možnost obdivovat panoramata Ostravy z dvoupatrového tyrkysového krasavce na linkách č. 78 a 20. Na lince 88 se doubledeckery objeví znovu až od června příštího roku.

"Jsme rádi, že první sezónu provozu na speciální lince č. 88 mají doubledeckery úspěšně za sebou. I když je pravda, že i na jejich provozu, stejně jako v celé MHD, se částečně podepsala omezení související s protikoronavirovými opatřeními. Zejména pak omezení související s přeshraničním pohybem návštěvníků z Polska. Těším se na další sezónu této linky, navíc už teď můžu prozradit, že zvažujeme i prodloužení její trasy do nejlidnatějších obvodů Ostravy,“ uvádí předseda představenstva a generální ředitel DPO Daniel Morys a dodává: „Co nás mile překvapilo, byl zájem o pronájem doubledeckerů pro různorodé soukromé účely, jako jsou zájezdy, doprava na oslavy apod. Od října si budou moci zájemci doubledeckery pronajmout i o víkendech, což v rámci sezóny provozu na lince 88 nebylo možné. Provoz linky 88 bude znovu obnoven na přelomu května a června příštího roku.“

Nejen Doubledeckery. Zájemci si mohou pronajmout i další, třeba i historické vozy DPO. Podrobnosti najdou na zajezdy.dpo.cz.