Městská policie ve spolupráci s DPO zavádí speciální hlídky

Dopravní podnik Ostrava (DPO) ve spolupráci s Městskou policií Ostrava (MPO) posiluje od tohoto týdne péči o bezpečnost a zdraví cestujících navýšením kontrol zaměřených na opatření týkající se ochrany dýchacích cest.

Nově se tak budou v denní i noční hodinu v pracovní dny i o víkendu v provozu na všech linkách pohybovat speciální hlídky strážníků. Kromě toho DPO plánuje i v listopadu další noční bezpečnostní akci asistentů přepravy a strážníků zaměřenou na dodržování smluvních přepravních podmínek v MHD. Na podzim tak půjde už o třetí takovouto akci.

„V souvislostí se zhoršujícím se vývojem epidemiologické situace na území Moravskoslezského kraje a ve městě Ostrava ostravští strážníci zintenzivnili kontroly používání ochrany dýchacích cest cestujícími v prostředcích hromadné přepravy osob. Kontroly jsou realizovány v rámci běžného výkonu služby, ale i v rámci kontrolních akcí, na které byly vyčleněny speciální síly a prostředky. V této souvislosti upozorňujeme občany, že povinnost mít zakryté dýchací cesty respirátorem nebo jiným obdobným prostředkem mimo jiné v prostředcích veřejné dopravy, je stále v platnosti,“ uvádí Jindřich Machů, mluvčí Městské policie Ostrava.

Daniel Morys, předseda představenstva a generální ředitel DPO dodává: „Bezpečnost je pro nás prioritou číslo jedna. Chceme, aby k nám naši cestující cítili důvěru, že děláme maximum proto, aby se při cestování naší tyrkysovou MHD cítili komfortně a v bezpečí. Vzhledem k vývoji epidemiologické situace jsme se rozhodli posílit péči o zdraví všech našich cestujících. Samozřejmě klademe důraz na lidský přístup a ke každému případu nedodržování smluvních přepravních podmínek se snažíme přistupovat individuálně, s cílem vyřešit jej co nejlépe.“