12. listopadu 2021 vyjel do ostravských ulic vyzdobený „okřídlený“ tyrkysový doubledecker s dobrovolníky a svou jízdou na trasách linek MHD v Ostravě zahájil letošní ročník Tyrkysové sbírky, jejíž výtěžek doputuje na pomoc místním neziskovkám. Zapojit se mohou i cestující přímo prostřednictvím speciálních kasiček i unikátních jízdenek v mobilní aplikaci MojeDPO. V týdnu od 15. do 19. listopadu 2021 budou Ostravané potkávat dobrovolníky v dopravních prostředcích DPO na zastávkách MHD v Ostravě. Cestující mohou přispět do kasičky libovolnou částkou, případně v mobilní aplikaci MojeDPO zakoupit speciální tyrkysovou jízdenku v ceně 50 korun.

Tyrkysová jízdenka je přestupní, 45minutová a platí ve spojích DPO, přičemž celá částka poputuje na transparentní účet Nadačního fondu Křídlení.

„Těší mě, že v DPO můžeme i v této nelehké době pomáhat těm, kteří to potřebují teď možná ještě více než kdy dříve. Společně s Nadačním fondem KŘÍDLENÍ, pořádáme už čtvrtý ročník veřejné sbírky na podporu místních neziskových organizací. Denně vozíme tisíce příběhů, chceme pomoci těm, kteří neměli tolik štěstí. Každý rok se nám daří úspěšně zapojit do dobročinné aktivity i naše cestující, a za to jim všem moc děkujeme,“ uvedl generální ředitel a předseda představenstva DPO Daniel Morys.

Pomoc poputuje například na speciální pomůcky pro předčasně narozená miminka nebo na provoz hippoterapie a dalším potřebným. Pro jaké konkrétní neziskové organizace se letos peníze vybírají a další podrobnosti o akci najdou zájemci na: www.tyrkysovasbirka.cz.

Tyrkysová barva není jen symbolem štěstí a ochrany, ale také už několik let výrazným symbolem DPO a jeho aktivního a otevřeného přístupu ke společenské odpovědnosti.

Slavnostní vyhlášení vybrané částky proběhne letos 25. listopadu 2021 na akci Advent plný křídlení.

Tyrkysová sbírka 2021