Od 1. 3. 2022 platí nové telefonní číslo pro nákup SMS jízdenek pro přepravu ve vozech Dopravního podniku Ostrava (DPO). Nové číslo je: 902 06. Celý březen bude ještě fungovat i dosavadní telefonní číslo. Objednávkový text SMS a cena jízdenky zůstávají stejné. Informace o změně jsou zveřejněny na webových stránkách www.dpo.cz/sms a sociálních sítích DPO.

O změně cestující informuje hlášení ve vozech a informace na LCD panelech, vyvěšeny jsou informační letáky (na označnících i ve vozidlech). Přepravní kontrola rozdává všem cestujícím, kteří se prokazují SMS jízdenkou, vizitky s novým telefonním číslem.

„Všichni cestující, kteří si od poloviny ledna objednávali SMS jízdenku, obdrželi informaci o novém telefonním čísle i přímo v jejich SMS jízdence. Našim cestujícím chceme zajistit co největší pohodlí při změně dodavatele služby, a proto jsme se dohodli na současném fungování stávajícího i nového čísla až do konce března. Od 1. dubna už bude platné pouze nové telefonní číslo. Nový dodavatel služby SMS jízdenek pro DPO byl vybrán ve výběrovém řízení,“ řekl generální ředitel a předseda představenstva DPO Daniel Morys.

Rozšíření stávajících služeb oproti dosavadnímu stavu spočívá dále v možnosti zakoupit si SMS jízdenku v mobilní aplikaci SEJF, která umožňuje nákup SMS jízdenek i v některých dalších provozech MHD v České republice.