Dlouhé řasy a pusinky, Dopravní podnik Ostrava (DPO) již potřetí ozdobil tramvaje „dámským obličejem“. Zkrášlené tramvaje Stadler jsou v ostravských ulicích k vidění od úterý 8. března. Připomínají Mezinárodní den žen. Dopravce také ženy cestující ostravskou MHD v tento den potěšil kytičkou v podobě tulipánu.

DPO zřídil speciální stránky www.dpo.cz/mdz, kde se zájemci mohou dočíst podrobnosti nejen o významu MDŽ, ale mohou také hlasovat v anketě, která pusinka na „štádlerce“ je nejhezčí. Ozdobné rty šesti různých tvarů na ostravských tramvajích jsou označené jako „krasavice“, „koketa“ nebo „stydlivka“ a další. Na webu byl dán také prostor ženám zaměstnaným v DPO, a zájemci si tak mohou přečíst jejich poselství „ženy ženám“.

„Chceme všem ženám, cestujícím i našim zaměstnankyním, touto cestou poděkovat. Jsme přesvědčeni, že ženy si právě takový svátek zaslouží. I konkrétně v DPO mají ženy významnou pozici. Podíl žen mezi řidiči je 25 %, to je nejvíce ze všech velkých dopravních podniků v zemi. Děkujeme za jejich práci,“ řekl generální ředitel a předseda představenstva DPO Daniel Morys.

MDŽ 2022
MDŽ 2022