Na drahé energie reaguje zjednodušením tarifu ostravské MHD

Od 11. prosince 2022 bude platit v síti Dopravního podniku Ostrava (DPO) nový tarif. Ten zjednoduší a zachová stávající ceny jízdného a nově nabídne svým dlouhodobým zákazníkům systém odměňování. Ceny dlouhodobých jízdenek a výše slev se pro ostravskou tarifní zónu nemění.

Nově budou v prodeji například jen měsíční a roční dlouhodobé časové jízdenky pro všechny kategorie zákazníků. A novinkou je pak věrnostní program 10 + 2. Pokud si cestující koupí deset 30denních nepřenosných kupónů v řadě za sebou, získá následující dva měsíce ZDARMA.

Dopravce zjednodušuje i způsob přepravy. Žádný cestující už nemusí při výstupu z vozu přikládat kartu. Nově budou všechny krátkodobé jízdenky přestupní. V nabídce krátkodobých jízdenek již nebude 10minutová nepřestupní elektronická jízdenka. Ceny ani způsob užívání ostatních krátkodobých jízdenek se nemění. V platnosti zůstává nadále chytrá denní optimalizace - u opakovaných jízd zaplatí cestující maximálně cenu 24hodinové jízdenky.

„Zjednodušujeme, odměňujeme a nezdražujeme. Chtěli jsme našim cestujícím výrazně zjednodušit a zpřehlednit celý nákup jízdného. Našim cílem bylo také najít způsob, jak odměnit ty, kteří s námi cestují pravidelně, a snaha motivovat je v pokračování využívání našich služeb. Proto zavádíme věrnostní program 10+2 a v e-shopu opakované platy. Dlouhodobé jízdenky se zkrátka musí vyplatit,“ uvádí Daniel Morys, předseda představenstva a generální ředitel DPO.

Další odměnu připravil DPO pro uživatele e-shopu. Zákazníci si už nemusí hlídat platnost navazujících kupónů. Nová funkce nastavení v podobě automatizovaných plateb to udělá za ně.

„Představujeme další z řady kroků, kterými chceme motivovat k vyššímu využívání veřejné dopravy ve městě. Naplňujeme tak současně náš příslib, že se budeme snažit udržovat cenu klíčových městem poskytovaných služeb na co nejnižší, sociálně únosné úrovni, a tím pomoci občanům se vyrovnat s důsledky vysoké inflace a energetické krize. Věřím, že to lidé ocení,“ konstatoval primátor města Tomáš Macura.

Nabídka dlouhodobých jízdenek