Ostravské organizace působící na poli prevence HIV/AIDS spojí své síly a uspořádají při příležitosti WORLD AIDS DAY sérii akcí na osvětu veřejnosti v oblasti problematiky HIV a podporu lidí, kteří s touto nemocí žijí.

Dopravní podnik Ostrava a.s. ve spolupráci s Českou společností AIDS, z.s. pomoc vypraví ve středu 29. listopadu vypraví „TRADIČNÍ TRAMVAJ PROTI AIDS“. Tramvaj vyjede ve 14:08 ze zastávky Hlavní nádraží a až do 16:58 odpoledne bude jezdit městem po frekventovaných trasách. Cestující budou mít příležitost seznámit se s tématikou, výskytem a způsoby nákazy virem HIV. Zakoupením červené stužky budou moci přispět na prevenci proti šíření HIV/AIDS. V tramvaji budou připraveni odborníci / medici odpovídat na dotazy ohledně této problematiky. Cestujícím budou také rozdávány preventivní materiály.

Více informací na www.cervenastuzka.cz.

Na akcích se podílí, mimo jiné ostravská pobočka Mezinárodní asociace studentů medicíny (IFMSA CZ Ostrava), Česká společnost AIDS pomoc, z.s., ROZKOŠ bez RIZIKA, z.s. (R-R), Zdravotní ústav Ostrava (ZÚ Ostrava) a Záchranný tým ČČK Ostrava (ZT ČČK Ostrava). Akce podpoří Dopravní podnik Ostrava propagací v prostředcích MHD a Magistrát města Ostravy, který stejně jako obchodní centrum Forum Nová Karolina nasvítí 1. 12. 2023 k příležitosti WORLD AIDS DAY do červených barev dvě dominanty města Ostrava – most Miloše Sýkory a věž Nové radnice. Tím tak upozorní veřejnost na problematiku HIV v našem regionu.

foto

Jízdní řád tramvaje proti AIDS