Zavedením letních jízdních řádů s platností od 1. července pozbývají platnosti všechna opatření v provozu MHD, vyvolaná koronavirovou pandemií. Jediným omezením pro cestující zůstává i nadále povinnost nošení roušky.

Od středy 1. července 2020 bude Dopravní podnik Ostrava (DPO) zajišťovat tramvajovou, autobusovou i trolejbusovou dopravu v obvyklém rozsahu letních jízdních řádů, a to včetně ukončení provozu na tramvajové lince X a omezení při plánovaných výlukách v souvislosti s modernizací a opravami tramvajových tratí a komunikací. Více o letním provozu na www.dpo.cz/leto2020 K uvedenému termínu se dále ruší automatické otevírání všech dveří na zastávkách, znovu se zavádí předvolba otevírání dveří cestujícími a nástup předními dveřmi po 20:00 hod. u autobusů a trolejbusů.

Dle nově platných mimořádných opatření ministerstva zdravotnictví a krajských hygienických stanic zůstává povinnost nosit roušku v okresech Karviná, Frýdek-Místek a dalších. V rámci spojů DPO se konkrétně jedná o zajíždění do obcí a měst Paskov, Řepiště, Rychvald, Petřvald a Bohumín. Cestující v autobusových linkách č. 23, 29, 30, 39, 71, 81 a trolejbusové lince č. 101 tak mají stále povinnost v rizikových oblastech cestovat s rouškou. DPO však nošení roušek jednoznačně doporučuje v celé ostravské MHD, všem cestujícím a po celou dobu jejich cestování.