• Prvních šest tramvají z celkově 25 darovaných odjíždí z Ostravy na Ukrajinu

    První várka tramvají odjíždí v těchto dnech naložená na nákladních vozech do ukrajinského města Konotop. Jde o již dříve vyřazené vozy typu T6A5 Dopravního podniku Ostrava (DPO). Ve válkou zasaženém Konotopu budou sloužit k obnově a posílení tramvajové dopravy. O daru rozhodla v červnu rada města Ostravy.

  • Noční bezpečnostní akce v Ostravě. Asistenti DPO a strážníci vyloučili každého 13. cestujícího z přepravy

    2 531 zkontrolovaných cestujících v celkem 59 spojích, a z toho 195 vyloučených pasažérů za nedodržování přepravních podmínek. To jsou výsledky kontrolní bezpečnostní akce asistentů přepravy Dopravního podniku Ostrava (DPO) a strážníků Městské policie Ostrava (MPO), která proběhla v noci z pátku 8. prosince na sobotu 9. prosince 2023. Noční akce probíhala na tramvajových linkách v centru města.

  • Změny tarifu od neděle 10. prosince 2023

    Valná hromada společnosti Koordinátor ODIS s.r.o. schválila 23. 11. 2023 městem Ostravou navržený tarif jízdného, který bude platný v ostravské MHD od 10. prosince 2023. Dochází k úpravě cen krátkodobých i dlouhodobých jízdenek. Nově se také zavádí 10minutová nepřestupní krátkodobá jízdenka.

  • Vyjela vánoční tramvaj DPO, první jízdou podpořila Tyrkysovou sbírku

    5:55, pondělí 20. listopadu, Hlavní nádraží. Do ulic právě vyrazila Ostravská vánoční tramvaj. „Vánočkou“ je poprvé nejnovější tramvaj Škoda 39T, vyzdobená svátečními motivy a LED osvětlením. První jízdou zahájila Tyrkysovou sbírku, kterou pořádá Dopravní podnik Ostrava (DPO) s Nadačním fondem KŘÍDLENÍ už pošesté. Nejen ve vánoční tramvaji, ale i v celé síti MHD mohou cestující přispívat u dobrovolníků s kasičkami na projekty místních neziskovek.

  • Každý čtrnáctý vyloučený z přepravy. Výsledek týdenního kontrolního maratonu v ostravské MHD

    32 184 zkontrolovaných cestujících v celkem 901 spojích, a z toho 2 291 vyloučených pasažérů za nedodržování přepravních podmínek. To jsou výsledky mimořádné týdenní kontrolně-bezpečnostní akce asistentů přepravy Dopravního podniku Ostrava (DPO) a strážníků Městské policie Ostrava (MPO). Akce probíhala dny i noci od pondělí 6. listopadu do sobotního rána 11. listopadu 2023. Primárně kontrolní týmy působily na nejvytíženějších tramvajových linkách.

  • Startuje týdenní kontrolní maraton v ostravské MHD s asistenty přepravy i strážníky

    38 asistentů přepravy Dopravního podniku Ostrava (DPO) a 42 strážníků Městské policie Ostrava (MPO). Kontrolní týmy vyrazí do terénu v rámci mimořádné bezpečnostní akce každý den i v noci v týdnu od 6. do 11. listopadu 2023. Prioritně budou skupiny dbát na bezpečnost cestujících a dodržování přepravních podmínek na nejvytíženějších tramvajových linkách.

  • V Ostravě je už všech 18 nových trolejbusů. DPO bude kupovat další

    Dopravní podnik Ostrava (DPO) uvádí do provozu poslední vůz z dodávky osmnácti nových trolejbusů Škoda 36 Tr. Parciální trolejbusy od Škoda Group vozí cestující postupně od února 2023. Tento týden DPO také vypisuje další výběrové řízení na deset nových nízkopodlažních klimatizovaných trolejbusů, s předpokládanou cenou celkem 175 milionů korun bez DPH.

  • DPO zmodernizuje jedenáct zastávek. Devět na jihu

    Nové přístřešky, zábradlí a nové vybavení jako třeba lavičky, nebo odpadkové koše. Dopravní podnik Ostrava (DPO) vypisuje výběrové řízení na zhotovitele modernizace mobiliáře celkem jedenácti tramvajových zastávek, sedm v obou směrech. Většina je v městské části Ostrava-Jih. Hotovo bude příští rok.

  • Noční bezpečnostní akce v Ostravě. Asistenti DPO a strážníci vyloučili 12 procent cestujících z přepravy

    1 636 zkontrolovaných cestujících v celkem 59 spojích, a z toho 203 vyloučených pasažérů za nedodržování přepravních podmínek. To jsou výsledky kontrolní bezpečnostní akce asistentů přepravy Dopravního podniku Ostrava (DPO) a strážníků Městské policie Ostrava (MPO), která proběhla v noci z pátku 13. října na sobotu 14. října 2023. Noční akce probíhala na tramvajových linkách v městské části Poruba.

  • Doubledeckery DPO letos přilákaly rekordních 31 tisíc lidí

    Letošní sezóna linky 88, obsluhovaná patrovými autobusy Dopravního podniku Ostrava (DPO), přilákala 31 tisíc cestujících, o 8 tisíc více než loni. Obsazenost narostla v průměru o 10 cestujících na spoj. Tyrkysové doubledeckery na lince 88 převážejí cestující z městských částí Poruba a Jih k nejvyhledávanějším turistickým cílům města, Dolní oblasti Vítkovice a Zoo Ostrava.

  • Vzdělávací centrum DPO. Po šedesáti letech se zmodernizuje přípravné pracoviště řidičů.

    Ročně jím projde na čtyři tisíce lidí.

    Trolejbusový areál v centru Ostravy projde rozsáhlou modernizací. Klíčovou budovu pro vzdělávání řidičů a dalších zaměstnanců Dopravní podnik Ostrava (DPO) opraví na moderní vzdělávací centrum. Za necelých 250 milionů korun se kompletně obnoví dosluhující budova i okolí. Řidičům centrum nabídne například novou zdržovnu, výpravnu nebo jídelnu.

  • DPO vybral zpracovatele dokumentace pro rozhodnutí o vlivu dostavby tramvajové tratě v Porubě na životní prostředí

    Vybraný zpracovatel pro Dopravní podnik Ostrava (DPO) shromáždí průzkumy, studie a vypracuje podklady potřebné pro rozhodnutí Krajského úřadu Moravskoslezského kraje (KÚ), jaký vliv má dostavba tramvajové tratě v Porubě na životní prostředí. Zpracovatelem dokumentace je společnost JP EPROJ s.r.o., která předložila ekonomicky nejvýhodnější nabídku a prokázala odbornou způsobilost.

  • Každý osmý cestující vyloučený z přepravy. Výsledek noční bezpečnostní akce asistentů přepravy

    1 724 zkontrolovaných cestujících v celkem 57 spojích, a z toho 216 vyloučených pasažérů za nedodržování smluvních přepravních podmínek. To jsou výsledky kontrolní bezpečnostní akce asistentů přepravy Dopravního podniku Ostrava (DPO) a strážníků Městské policie Ostrava (MPO), která proběhla v noci z pátku 22. září na sobotu 23. září 2023. Noční akce probíhala na tramvajových linkách v centru Ostravy.

  • DPO bude mít jako první v ČR kamery ve všech vozidlech MHD

    Zvýšení bezpečnosti ve vozidlech MHD zajistí nově kamery v téměř šesti stech vozech Dopravního podniku Ostrava (DPO). Kamerami se záznamem dovybaví podnik 127 autobusů, 10 trolejbusů a 6 tramvají. V následujícím týdnu proběhne podpis smlouvy s dodavatelem. DPO se tak stane prvním veřejným dopravcem v ČR, který má celý vozový park pokrytý kamerami, s výjimkou vozů s plánovaným vyřazením.

  • Bezpečnější tramvaje v Ostravě. Antikolizní systém ve všech 39 tramvajích Stadler

    Detailně vyladěný bezpečnostní systém teď v provozu chrání cestující, řidiče i majetek Dopravního podniku Ostrava (DPO). Unikátní antikolizní systém se na prvních dvou tramvajích testoval od jara 2021. Nyní je ve všech 39 tramvajích Stadler. DPO chce tento systém instalovat i do dalších vozů ostravské MHD, nejnověji do tramvají Škoda 39T.

  • Porubané se do fakultní nemocnice dostanou častěji a rychleji

    S koncem prázdnin ukončí Dopravní podnik Ostrava (DPO) omezený „letní“ provoz autobusů také na území Ostravy-Poruby. Vedení autobusových linek se od 4. září představuje v novém, efektivnějším režimu, který přináší Porubanům řadu výhod, především zajištění častějšího a rychlejšího spojení Fakultní nemocnice Ostrava (FNO) s dalšími oblastmi Poruby.

  • Další tři darované autobusy odjely do ukrajinského Konotopu

    Trojice naftových autobusů vyrazila 18. srpna v dopoledních hodinách na cestu do Konotopu, města na severovýchodě Ukrajiny. Tři autobusy Solaris Urbino 12 se tak připojí k sedmi vozům, které poskytnul Dopravní podnik Ostrava (DPO) již v listopadu 2022 a které již od té doby slouží cestujícím.

  • Na modernizovanou trať v centru Ostravy se vracejí tramvaje

    Od soboty 19. srpna opět mohou cestující pokračovat tramvají ve směru na Hlavní nádraží v Ostravě. Výluka na ul. Nádražní, která trvala od začátku prázdnin, bude v termínu ukončena. V místě proběhla modernizace tramvajového úseku mezi ulicemi 30. dubna a Valchařská. Přinesla pevnou jízdní dráhu, zajištující snížení hluku a vibrací od projíždějících tramvají, nové trolejové vedení a výstražná světla na nástupišti zastávky Důl Jindřich upozorňující na blížící se tramvaj.

  • Návštěvníci letních festivalů si letos koupili téměř 5 tisíc festivalových jízdenek

    Více než 4,8 tisíce kusů prodaných festivalových jízdenek v celkové hodnotě přes milion korun. Dopravní podnik Ostrava (DPO) i letos v době konání festivalů nabídl zákazníkům speciální zvýhodněné sedmidenní jízdné v ceně 220 korun. Jízdenka cestujícím umožnila cestování ve všech spojích DPO.

  • DPO zprovoznil domovskou stanici pro 18 elektrobusů v areálu na ul. Vítkovická

    Součástí stanice je přístřešek s rozvodnou skříní pro nabíječky, které slouží k nočnímu balancování baterií elektrobusů Dopravního podniku Ostrava (DPO), přes den průběžně dobíjených rychlonabíječkami. Stavba vyšla na 36 milionů korun. Nové stanoviště přispěje k efektivnímu rozložení provozu elektrobusů po městě. Autobusů na baterie má DPO aktuálně 32, 26 z nich je možné dobíjet průběžně.